Dnia 5 i 7 kwietnia, klasa 3c uczestniczyła w wyjątkowych zajęciach kulinarnych pod kierunkiem wychowawcy, które odbyły się w ramach Tygodnia Promocji Zdrowia w naszej szkole.
Głównym celem było rozwijanie umiejętności kulinarnych związanych z przygotowaniem zdrowego posiłku, pracy w grupach oraz dobrej zabawy!
Podczas zajęć uczniowie przygotowali różne rodzaje kanapek z wykorzystaniem świeżych składników, takich jak: pieczywo pełnoziarniste, sery, wędliny, warzywa oraz pasty. Dzieci wykorzystały jako przyprawę posianą, już gotową rzeżuchę.
Następnie wspólnie piekliśmy ciasteczka owsiane – dzieci samodzielnie przygotowały ciasto, formowały kształt i nakładały na blaszki do pieczenia.
Zajęcia przebiegały w atmosferze radości i współpracy. Uczniowie nauczyli się nowych technik kulinarnych oraz zwracali uwagę na estetykę podawania potraw. Zajęcia były nie tylko okazją do nauki, ale także integracji klasy i rozwijania kreatywności uczniów.





