Na lekcjach techniki w klasach 4-6 postanowiliśmy wykonać zdrowe, kolorowe kanapki. Wcześniej rozmawialiśmy o zasadach zdrowego odżywiania, m.in. o tym jak komponować posiłki, jak łączyć smaki, jakie produkty należy jeść, żeby być zdrowym, dlaczego musimy się zdrowo odżywiać i jeść śniadanie? Na świeże pieczywo układaliśmy nasze ulubione dodatki, np. szynkę, ser, rzodkiewkę, paprykę, sałatę, jajko, pomidory czy ogórki. Sprostaliśmy zadaniu, które mieliśmy do wykonania, bardzo chętnie zjedliśmy nasze kanapki na drugie śniadanie. Wszystkim polecamy, aby zrobili takie zdrowe i kolorowe, wiosenne kanapki. Uczniowie przy robieniu kanapek kształcili odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijali kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.